2019 yılı

TFF’nda Red Kararı

Çin’de 2019 yılı sonunda ortaya çıkan covid 19 2020 yılının ilk aylarında Türkiye’de ve dünyada yayılmaya başladı. Corona virüsü nedeniyle Türkiye’de lig maçları 19 Mart tarihinde durdurulmuş, 12 Haziran tarihinde futbol maçları başlamıştı. Futbol maçlarının başlamasıyla futbol kulüplerinde futbolcular, teknik kadro ve kulüp çalışanlarında covid 19 vakaları da ortaya çıkmıştı.

11 Eylül tarihinde futbolda 2020-2021 sezonu başladı. Futbol maçlarından önce corona virüsü testi yaptırma zorunluluğu olduğu için futbol kulüplerindeki covid 19 vakaları artamaya başladı. TFF 1. Lig takımı Ümraniyespor’da 14 covid 19 vakası birden çıktı. Türkiye Futbol federasyonu Nihat Özdemir corona virüsü vakalarının ortaya çıkması ile maçların ertelenmesine neden olmayacağını ifade etti. Nihat Özdemir’in bu açıklaması tepki çekti.

‘’Ligin Durdurulmasını Düşünmek İstemiyoruz’’

Beşiktaş teknik direktörü Sergen yalçın da ligin başlamasına 2 gün kala covid 19’a yakalanmıştı. Nihat Özdemir bu durum sonucu Trabzonspor-Beşiktaş maçının ertelenmesi ile ilgili bir talep gelmediğini söyledi. Nihat Özdemir Ümraniyespor Kulübü Başkanından da 14 covid 19 vakasına rağmen ilk hafta olması nedeniyle takımı sahaya çıkarma konusunda ricada bulunduğunu belirtti. Ümraniyespor’un da her şeye rağmen sahaya çıktığını anlattı.

Nihat Özdemir lig takviminin sıkışık bir fikstürde oynandığını bu sebeple lig maçlarının durdurulması ihtimalini pek düşünmek istemediklerini de sözlerine ekledi.

Güncel Yazılar