2022 Dünya Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri

Katar 2022 Dünya Kupası’nda grup maçlarının ardından son 16 maçlarının da hepsi oynandı ve 2022 Dünya Kupası çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. Artık finale ve kupaya giden yolda daha net tahminler yapmak mümkün. 32 takımlar başlayan 2022 Dünya Kupası grup aşamasının ardından 16 takıma; son 16 maçlarından sonra da 8 takıma düştü ve 24 takım bu büyük kupaya veda etmiş oldu.

Dünya Kupası çeyrek

2022 Dünya Kupası Çeyrek Final Maçları

Brezilya – Hırvatistan: Dünya Kupası’nın doğal favorisi olarak kabul edilen Brezizilya takımı Hırvatistan karşısında turun favorisi. Ancak önemli bir nokta var. Brezilya bireysel yetenek olarak bakıldığında tartışmasız şekilde Fransa ile birlikte turnuvanın en yetenekli takımı. Ama iş takım oyununa geldiğinde çeyrek finaldeki 8 takım arasında ilk 4 için bile adları sayılmayabilir. Oysaki mesele takım oyunu olduğunda Modric önderliğindeki Hırvatistan bu alanda belki de 8 takımın en iyisi. Bu pencereden bakıldığında kağıt üzerinde favori Brezilya olsa da sanıldığı kadar kolay bir tur olmayabilir bu tur Brezilya için.

Hollanda – Arjantin: Çeyrek finalin en çok merak edilen maçlarından biri. Aslında böyle bir eşleşme turnuva öncesinde olsa herkes Arjantin’i favori görürdü. Fakat gruup maçlarında Arjantin sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan’a yenilerek herkesin iştahını kabarttı, herkes Arjantin ve Messi’nin yenilmez olmadığını gördü. Hollanda ise bu Dünya Kupası’nda çok şans tanınan bir takım değil. Elbette Hollanda güçlü bir ekol ama şampiyonluk adayları arasında adı geçmiyor. Fakat ilginç bir şekilde onlar sürekli olarak kendilerini şampiyonluk adayı gösterdiler turnuva boyunca. Net şekilde kupayı istediklerini ve kazanabileceklerini belirttiler. Bu anlamda oldukça ilginç bir eşleşme bu eşleşme. Favori yine de Lionel Messili Arjantin.

İngiltere – Fransa: Turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan Fransa şimdiye akdar gösterdiği performansla da bvunu ispatladı. Çok genil bir kadroya sahip olan Fransızlar, turnuva start almadan önce Ballon d’Or sahibi Karim Benzama’nın sakatılığı ile sarsılsa da şu ana kadar Benzama gibi bir yıldızın bile eksikliğini hissetmedi. Kylian Ambappe önderliğinde emin adımlarla ilerleyen Fransızlar bu turun da favorisi ama bir şerh düşmek gerek. İngiltere bu turu da geçerse bir anda kupanın bir numaralı favorisi olur.

Çeyrek Finalde Bir Afrika Ülkesi

Fas – Portekiz: Fas herkesi şaşırtarak İspanya’yı eledi ve çeyrek finale kadar geldi. Gruptan da lider çıkmayı başarmıştı Afrika temsilcisi. Portekiz karşısında da şansları yok denemez ama Portekiz de tamamen hedefe kilitlenmiş durumda ve her maç üzerine koyarak gidiyorlar. Son 16 maçında da İsviçre’yi 6 1 ile geçtiler. Turun favorisi için Portekiz diyebiliriz. Yine de çeyrek finalin en zevkli maçı olmaya aday bir eşleşme bu ve Cristiano Ronaldo‘nun forma giyip giymeyeceği konusu da çok merak ediliyor.