Ankaragücü Taraftarı Tribüne Davet Ediyor

Bu sezon TFF 1.Lig’de oldukça başarılı bir performans sergileyen ve liderlik koltuğunda 4 puanlık bir avantajla oturmaya devam eden Ankaragücü’nde 31’inci haftada oynanacak Eyüpspor maçının hazırlıklarına tam gaz devam ediliyor. Bununla birlikte takımın iyi gidişatı ve her geçen gün şampiyonluğa daha da yaklaşıyor oluşu camiayı heyecanlandırıyor. Yönetim kurulunun önde gelen üyelerinden biri olan Hakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Bandırmaspor maçında taraftar sayısı açısından rekor kırmak istediklerini dile getirdi.

Rekor Talebi

Bu sezon Süper Lig’e yükselebilmek adına en avantajlı takım olarak yola devam eden lider Ankaragücü, TFF 1.Lig’in 31’inci haftasında oynayacağı Eyüpspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Ligin en dişli ekiplerinden birine karşı oynayacak olmanın gerektirdiği sorumluluğu alabilmek adına yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden Başkent temsilcisinde kulübün beklentisi maç günü tribünleri dolu dolu görebilmek.

Kulübün önde gelen yöneticilerinden Hakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde Hürriyet Haber’e yaptığı açıklamalarda bu bağlamda Ankaragücü taraftarının sezonun rekorunu kırmasını beklediklerini dile getirdi.

Eyüp temsilcisi karşısında oynanacak maçın şampiyonluk mücadelesinde önemli bir eşik olduğunun altını çizen Bilgin, Ankaragücü taraftarına bu maçta ayrıca ihtiyaç duyduklarını ve büyük bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Ligin 28’inci haftasında oynanan Bandırmaspor maçını hatırlatan Bilgin, 1-0 kazanılan maçta 12 bin Ankaragücü taraftarının tribünlerdeki yerlerini aldıklarını ve bu itici gücü 3 Nisan tarihinde oynanacak maçta Eyüpspor maçında da hissetmek istediklerini ifade etti.

Çevre ilçelerde yaşayan taraftarların da merkezde yaşayan taraftarlar kadar maça rağbet göstermelerini beklediklerini dile getiren Ankaragücü yöneticisi bu bağlamda tribünleri dolduracak taraftar sayısında da rekor beklentisinde olduklarını ifade etti. Bandırmaspor maçında 12 bin taraftarla sezonun en çok taraftar çektiği maçını oynayan Ankaragücü’nde Eyüpspor maçına dair beklenti 20 bin taraftar olarak belirlenmiş durumda.

Ankaragücü yönetimi, büyük önem taşıyan bu karşılaşma için maç biletlerini 25 Mart Cuma günü satışa çıkardı. Sarı-lacivertli takım bu sezon birçok kez yaptığı gibi Eyüpspor maçında da tüm tribünlerin 20 TL’lik biletlerle doldurulmasını planlıyor.

Kritik Süreç

Ankaragücü adına Eyüpspor maçının kayıpsız atlatılması, Ümraniyespor deplasmanında oynanacak maça en az 4 puanlık farkla gidebiliyor olmak anlamına geliyor. Bu bağlamda oldukça önemli bir müsabaka olan Eyüpspor maçında taraftarın desteği gerçekten önemli olabilir.

Sezon başında Ankaragücü’ndeki iki teknik direktörlük deneyimine başlayan Mustafa Dalcı, özellikle ilk yarıda bir türlü kendini beğendirememiş ve o dönemde Ümraniyespor’un yaptığı hataları değerlendiremediği için sert eleştiriler almıştı. İkinci yarının son dönemecine girilen bu dönemde Dalcı’nın da artık daha az eleştirildiği ortada.

Takım Süper Lig’e geri dönebilmek adına her biri büyük heyecana sahne olan maçlar oynamaya devam ediyor ve bu süreçte Sarı Lacivertli renkler arasından çatlak ses çıkmaması konusunda yazılı olmayan bir anlaşmaya varılmış gibi davranılıyor.

Eyüpspor ve Ümraniyespor maçlarından kayıpsız ayrılabilmesi durumundan TFF 1.Lig kupasının bir sapından tutma şansını yakalayacak olan Ankaragücü’nde tempolu çalışmalar hem saha içinde hem de saha dışında tam gaz devam ediyor.