Ali Yiğit Buruk: Galatasaray’ın Uğuru

2022 – 2023 futbol sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray’da görünmeyen kahramanlardan biri de Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk ‘tu. Tüm takımın çok sevdiği, futbolcuların neşe kaynağı olan sempatik çocuk Galatasaray’ın yıldızı Zaniolo’yu da keşfeden isimlerden biri aslında. Yakın zamana kadar kötü bir hastalıkla mücadele eden Ali Yiğit, neyse ki o hastalığı da artık atlattı ve verdiği mücadelenin bir ödülü olarak da çok sevdiği takımı Galatasaray ona bir şampiyonluk hediye etti.

Ali Yiğit Buruk

”Bizim Uğurböceğimiz”

2009 doğumlu olan Ali Yiğit Buruk ne yazık ki Türk spor basınının gündemine önce kötü haberlerle konu olmuştu. Küçük yaşında zorlu bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan Ali Yiğit Buruk’un babası Okan Buruk, oğlunun tedavisi ile ilgilenebilmek için bir süre takım çalıştırmamış ve yurt dışında oğlu ile yan yana olmuştu. Sonrasında sevindirici haber geldi ve Ali Yiğit Buruk’un sağlık durumu hızla iyiye gitmeye başladı. Bu süreçte Okan Burk ile de Galatasaray’ın ismi yan yana gelmeye başladı. Babasının futbolculuk döneminde uzun yıllar formasını giydiği, UEFA Kupası’nı kazandığı Galatasaray takımı, Ali Yiğit Buruk’un da takımıydı ve babasını Galatasaray’da görmek en büyük hayallerinden biriydi onun.

Tedavi süreci çok başarılı ilerledi ve çok şükür ki Ali Yiğit Buruk lösemiden kurtulmayı başardı. Şimdi ise babasının şampiyonluk sınavı başlıyordu. Babasının kendisinin yanında olması gibi o da en zor anlarda hep babasının yanında oldu. Maçlardan önce ve sonra takım kafilesine katılan 14 yaşındaki Ali Yiğit Buruk, tüm oyuncuların sevgisi, takımın neşe kaynağı oldu. Kazanılan maçların ardından takımla görüntüsü zaman zaman ekranlara yansıyan Ali Yiğit Buruk için babası Okan Buruk ”Takımımızın uğurböceği” yorumunu yaptı. Oyuncular kadar taraftarla da arası çok iyi olan Ali Yiğit Buruk’u, bazı iç saha maçlarının ardından üçlü çektirmesi için tribünlere çağırdı taraftarlar.

Başakşehir’in Roma ile oynadığı bir Avrupa maçında Zaniolo’yu çok beğenen Ali’nin babasına, ”Keşke bizde oynasa” dediği Zaniolo bugün Galatasaray forması giymekte. Bu durum Ali Yiğit Buruk’a scout şef lakabının takılmasını da sağladı.

Ali Yiğit Buruk ve Icardi

Takımdaki her futbolcu tarafından çok sevilen Ali’nin Arjantinli süper golcü Mauro Icardi ile arası ise bir başka. Kazanılan bir maçın ardından Icardi, üçlü çektirmek için kendisini çağıran taraftarın bu isteğine karşılık Ali Yiğit’i ön plana çıkararak üçlüyü ona çektirmiş ve o andan itibaren hem taraftarın hem de Ali Yiğit’in gönlüne taht kurmuştu. Galatasaray’ın şampiyon olmasının ardından kutlamalara katılan ve babası ile birlikte podyuma çıkan Ali Yiğit Buruk’un da çok sevdiği Icardi’ye bir sürprizi vardı bu kez. Ali Yiğit saçlarını tıpkı Icardi gibi sarıya boyattı. Şampiyonluk hayaline ulaşan Ali. Yiğit Buruk, şimdi babasından Galatasaray’ı Avrupa’da da başarıya taşınmasını bekliyor.